MicroStrategy’s Bitcoin-overname wekt paniek op, de industriële spelers bieden een strategische oplossing aan.

MicroStrategy is al sinds augustus bezig met een Bitcoin aankoopspree, toen het de cryptocurrency markt verraste, met een Bitcoin aankoop van meer dan 21.000 (BTC). In de maand daarop herinnerde de Business Intelligence-gigant het crypto-landschap eraan dat het net begonnen was met zijn langetermijnstrategie voor de aankoop van Bitcoin, en verwierf het 16.766 BTC, een andere Bitcoin-aankoop van miljoenen dollars die de bal aan het rollen bracht voor het bedrijf en gelijkaardige bedrijven.

Op het moment dat het bedrijf voor het eerst een sprong in de markt maakte, was de discussie over de impact van het bedrijf op het Bitcoin-ecosysteem niet zo ernstig als nu. De meest recente aankondiging van MicroStrategy heeft de bezorgdheid van de markt zeker doen toenemen en meer dan ooit zijn de toeschouwers in de sector op hun hoede voor de uitkomst.

FUD bouwt zich op
MicroStrategy heeft in het verleden al duidelijk gemaakt dat het groots ging met Bitcoin Code. De oprichter, Michael Saylor, heeft verschillende bullish tweets gemaakt over Bitcoin en hoe het bedrijf hier niet alleen voor een goede tijd is, maar ook voor een lange tijd.

Zeker, de toekomstige BTC-overname van $400 miljoen zal niet de laatste zijn voor het bedrijf, maar de effecten van deze enorme bullish move kunnen de markt dempen en de belangrijkste spelers pakken de mogelijkheid hiervan aan, terwijl ze oplossingen aanbieden die Bitcoiners zouden kunnen helpen hun investeringen veilig te houden. Analist Joseph Young, die „gemengde gevoelens“ heeft over de regeldruk die het bedrijf zou kunnen aantrekken, met betrekking tot de massale aankoop van Bitcoin, had dit te zeggen:

MICROSTRATEGIE DIE 400 MILJOEN DOLLAR OPBRENGT OM IN DE TOEKOMST MEER BITCOIN TE KOPEN.

GEMENGDE GEVOELENS OVER DEZE.

– MICROSTRATEGIE HEEFT ONGELOOFLIJK VEEL VERTROUWEN IN DE LANGE TERMIJN PRIJSCYCLUS VAN BITCOIN
– HET IS TEGEN 2025 EN BTC HEEFT EEN EXPONENTIEEL GROEIPOTENTIEEL…
– ZAL ER ENIGE REGELDRUK ZIJN OP DEZE STAP?

– Joseph Young (@iamjosephyoung) 8 december 2020
Is de race naar de bodem begonnen?
Aan de oppervlakte is de komst van MicroStrategy naar de crypto-markt bullish, in die zin dat andere externe bedrijven in zijn voetsporen zouden kunnen treden en Bitcoin zouden kunnen accepteren als een ideale afdekking tegen de wereldwijde economische inflatie. Wat echter niet zo voor de hand ligt, is hoe corporate treasuries zoals MicroStrategy het aanbod van BTC meer onder druk zetten.

Vijay Boyapati, een uitgesproken Bitcoiner, en auteur woog in, waarbij hij opmerkte dat de massale aankoopdruk alleen maar een toekomstige massieve Bitcoin creëert. Vijay speculeert dat het bedrijf ofwel het tegen een concurrent opneemt, de bedrijfsschuld betaalt, of zijn traditionele bedrijfsactiviteiten financiert, maar MicroStrategy moet nog elke verklaring afleggen die bevestigt of ontkracht dat, en het gebrek aan transparantie, van bedrijven, vergelijkbaar met Coinbase’s beruchte software case, de markt altijd in paniekmodus heeft verlaten.

DE MICROSTRATEGIE BRENGT 400 MILJOEN DOLLAR OP IN CONTANTEN. MAAR MET WELK DOEL?

– DE BEDRIJFSVOERING TE FINANCIEREN?
– EEN CONCURRENT OVERNEMEN?
– BEDRIJFSSCHULD AFBETALEN?

DENK ER NOG EENS OVER NA, VRIENDEN.

MASSAAL #BITCOIN TEKORT BINNENKOMEND. PIC.TWITTER.COM/NDAANBUNLF

– Vijay Boyapati (@real_vijay) 8 december 2020
Crypto-Youtuber die onder de naam MMCrypto, gechipt in het gesprek, de Bitcoiners wenkt om zich vast te klampen aan hun Bitcoins. Vele malen eerder hebben analisten deze strategie gepresenteerd, waarbij ze uitleggen dat het verkopen uit paniek geen betrouwbare marktbeweging is, maar dit keer zegt de crypto-media-persoonlijkheid;

TEGEN IEDEREEN DIE KLAAGT DAT DE MICROSTRATEGIE TE VEEL #BITCOIN BEZIT:

VERKOOP DE JOUWE NIET!

– MMCrypto (@MMCrypto) 8 december 2020
Ondertussen zijn de handelaren nog steeds bang dat de walvissen dit over het hoofd zullen zien en in plaats daarvan tegen een goedkoper tarief zullen dumpen en opnieuw zullen kopen.