PwC: “Store Crypto Unicorns blir stadig mer som” Crypto Octopuses “”

Crypto M & A-avtalsstørrelse i H1 2020 overstiger hele 2019, men mengden har ikke økt.

Verdien av M & A-ene i kryptovalutaverdenen så sterk vekst i år da den oversteg totalt 2019 bare de første seks månedene av 2020, ifølge PwCs siste rapport om kryptosammenslåing, anskaffelse og innsamlingslandskap.

Sammenlignet med fjorårets $ 481 millioner, registrerte første halvår i år 597 millioner dollar i global avtalsverdi ettersom binding ble mindre hyppig, men større.

I første halvdel av 2020 var det 60 bindinger mot 125 i løpet av hele 2019, sa PwC.

Aktiviteten fortsetter imidlertid å skifte fra USA ettersom volumet i Asia-Stillehavet og Europa, Midtøsten og Afrika var 57% sammenlignet med 51% i fjor.

Den største avtalen i 2020 ble gjort av Binance Holdings, som kjøpte CoinMarketCap for 400 millioner dollar. PwC Crypto Leader Henri Arslanian sa,

“Vi forventer at krypto M & A-aktivitet vil forbli sterk de neste månedene, spesielt med at noen av de større eller mer lønnsomme aktørene kjøper firmaer som tilbyr tilleggstjenester til deres nåværende tilbud.”

“Vi bør forvente at de store kryptoen enhjørningene blir mer og mer som” kryptoblekksprut “ved å anskaffe eller investere i forskjellige tilknyttede virksomheter for å forbli dominerende.”

Digital kapitalforvalter CoinShares forventer også materialiseringen av et “mer robust M & A-marked”, men sier at betydelig bransjekonsolidering sannsynligvis kommer først for å rydde opp i markedsfragmenteringen.

Ifølge dem må kryptoselskaper demonstrere evnen til å generere tilbakevendende inntekter og stabil kontantstrøm, jevn levering på vekstmålinger, volatilitet med lav margin og margin over gjennomsnittet, lave inntektskonsentrasjoner og lav involvering av grunnleggerne.

Ifølge PwC så det første året også en økning i innsamling av handelsselskaper eller kryptovaluta-utvekslinger, noe som er tilskrevet de økende prisene på digitale eiendeler, større klarhet i lovgivningen og økt institusjonell interesse.

I 2020 satte den legendariske investoren Paul Tudor Jones penger i krypto, noe som økte etterspørselen fra større spillere og MicroStrategy og Square som gjorde bitcoin til en del av statskassen.