Sydkoreas krypto-räkning föreslår 20% skatt på krypto-kapitalvinster

En nyligen framlagd Sydkoreas kryptoskattförslag föreslog en skatt på 20 procent på realisationsvinster till följd av kryptohandel. Den föreslagna orimliga skatteräkningen skickar chockvågor genom landets kryptokorridorer.

Lagförslaget, som diskuteras av de sydkoreanska medlemmarna i den privata sektorn, syftar till att beskatta kapitalvinster intjänade via cryptocurrencies. Om den godkänns kommer 20 procent krypto vinster skatt vara bland de högsta i världen. Sydkorea har antagit lagstiftning för att reglera kryptosektorn och också få öppenhet.

Sydkoreas krypto-räkning kan påverka handelsområdet

I Sydkorea reglerar regeringen snabbt arenaen för handel med cryptocurrency. De har klassificerat krypto som “varor” vilket innebär att det kommer att locka kapitalvinstskatt istället för ett valutahandel.

Krypto-utlåningsplattform Bitcoin Era innehas av kinesisk polis för förmodligen olaglig verksamhet

Den kommande föreslagna lagstiftningen kategoriserar också kryptotillgångar som “varor” och syftar till att beskatta dem till 20 procent. Tekniskt sett har lagstiftarna kategoriserat dessa digitala tillgångar som e-certifikat med ekonomiskt värde och som kan e-handel. När den såldes skulle den specifika transaktionen falla under en tillgångs räckvidd och är därför ansvarig under realisationsvinster.

En domstol i Sydkorea nämnde i sin dom att cryptocururrency har egenskaper för varor och de har specifikt inneboende egendomsvärde. Därför måste dessa klassificeras som immateriella tillgångar som anger individuellt värde enligt transaktionen.

Sydkoreanska kryptomarknad fruktar alltför stora regleringshinder

Sydkorea är en enorm kryptodestination. Officiella siffror nämner att 1,10 miljarder dollar i cryptocurrency-affärer genomförs dagligen. Utlänningar slipper ofta undan med kryptoskatter och därmed orsaka förluster till skatten.

En aggressiv skattepolitik kan emellertid ge en känsla av rädsla in i handeln. Överdriven byråkrati kan också spåra innovation i branschen. Ändå stirrar en truende Sydkoreas kryptoskatträkning handeln i deras ansikte.